Za športnike

Razvij telo in um, ki bosta kos obremenitvam

Skozi razvijanje pozabljenih sposobnosti, ki igrajo ključno vlogo v dolgoročnem napredku pridobi prilagodljivo, odporno telo in um, ki bosta kos velikim obremenitvam, ki jih predstavljajo tekme in sam trenažni proces.

Zakaj začeti

Športniki so tekom trenažnega procesa močno obremenjeni, tako telesno kot umsko. Velik poudarek v njihovem treningu je povečini v povečanju sposobnosti, redkokdo pa posveča dovolj pozornosti sposobnosti učinkovite sprostitve mišic in usklajenega delovanja agonistov in antagonistov.

Tudi umsko so športniki navajeni delovati pod velikim stresom, a na račun tega izgubljajo sposobnost kakovostne umiritve in sprostitve, ki pa sta ključni za dobro regeneracijo, napredek in preventivo pred poškodbami.

Kako poteka

Moj pristop k kondicijski pripravi športnikov tako temelji na razvijanju »pozabljenih« sposobnosti, ki igrajo ključno vlogo v dolgoročnem napredku. Osnovni cilj vadbe je razvoj prilagodljivih, odpornih telesa in uma, ki bosta kos velikim obremenitvam, ki jih predstavljajo tekme in sam trenažni proces.

Če športnik obvlada večje število gibanj in je bolj navajen nevsakdanjih položajev, mu to daje ogromno prednost, da v nepredvidljivih situacijah lažje in boljše odreagira – na izbor ima več orodij kot ostali. To omogoči večjo bazo, trdnejše temelje, na katerih se lahko tudi v nadaljevanju gradi napredek športnika bolj kvalitetno

Kaj pridobiš

Razviješ sposobnost daljšanja in sproščanja napetih mišic, sposobnost umiritve in vključevanja parasimpatičnega živčnega sistema, samozavedanje in razvoj čutilno-gibalne komponente, raviješ gibalno inteligenco (sposobnost nadzora nad kompleksnimi situacijami), funkcionalno gibljivost (mobilnost), pridobiš moč v »nerodnih« položajih, izboljšaš koordinacijo, ritem in tajming.

Odzivi strank

O učitelju

S teboj bom Nace

Po izobrazbi sem sicer magister kineziologije in učitelj AEQ metode 1. stopnje, po duši pa gibalec in raziskovalec življenja. Večni učenec življenja, a svoje poslanstvo čutim v poučevanju drugih.

Nekdaj nogometaš, kasneje trener mladih nogometašev, kondicijski trener profesionalnih športnikov ter osebni trener profesionalnih in rekreativnih športnikov.

Vse bolj pa kot svoje področje delovanja čutim raziskovanje in poučevanje celostnega in zavestnega gibanja, moči dihanja, terapevtsko delo in preplet gibanja z duhovnostjo, osebno rastjo.