Individualno učenje gibanja

Naj se ti odpre nov svet telesnih občutkov

Skozi 5 osnovnih gradnikov, ki jih spoznaš na individualnih urah vadbe doseži izboljšano delovanje telesa in uma, več življenjske energije in dvig sposobnosti soočanja z vsakodnevnimi izzivi.

Kaj je to

Gre za pristop kombinacije vadbe, gibalne terapije in igre, preko katerega pridobiš znanje in orodje za nadaljnjo vadbo oziroma pristop k športu z več občutka in zavedanja, manj tveganja in bolečin. Pri individualnem pristopu uporabljam in združujem unikaten preplet lastnega znanja in različnih metod – znanje zavestnega gibanja, AEQ metode® in AEQ dihanja®, kineziološki pristop, elemente igre in učenje sodobnih oblik gibanja.

Gradniki vadbe

Vaje za boljše zaznavanje telesa in gibanja.
Učenje zdravih dihalnih navad in povezave dihanja z gibanjem.
Učenje gibalnih vzorcev, gibalnih nalog in povezanega gibanja različnih telesnih segmentov.
Skozi igro razvijanje prilagodljivosti, odzivnosti, tajminga, koordinacije, sprejemanja odločitev, spontanosti in improvizacije.

V kaj se povežejo vsi prejšnji elementi? Kaj je moj unikatni podpis gibanja? Kako se skozi gibanje izražam? Kje najbolj zaživim?

Kako poteka

Individualna vadba se prične s pogovorom o ciljih, željah, težavah, življenjskem slogu in oceno gibanja. Skozi ta proces skupaj poiščeva najboljše poti gibanja in delovanja, ki so primerne zate. Tematika in vsebina srečanja je tako prilagojena tvojim posebnostim, težavam in željam in je ciljno usmerjena v odpravljanje ozkih grl v gibanju, dihanju in delovanju telesa.

Na posameznem srečanju s tabo predelam določeno vsebino in vaje, nato pa prejmeš zadolžitve za domov. Velik del procesa temelji na tvojem lastnem delu in angažiranosti preko mojega vodstva. Tako je tudi napredek odvisen predvsem od posameznikovega vložka energije in časa v izboljšanje stanja.

Kaj pridobiš

Odpraviš vzroke za morebitne težave in ustvariš trajne spremembe in izboljšave v gibanju in počutju, ob tem pa se v vadbi zabavaš in spoznavaš samega sebe. Med drugim tudi povečaš gibalno inteligenco in znanje, kako se gibati usklajeno, učinkovito in lahkotno, dobiš boljši občutek za lastno telo ter boljšo koordinacijo med mišicami (sposobnost, ki je ključna za gibanje brez bolečin in omejitev).

Odzivi strank

O učitelju

S teboj bom Nace

Po izobrazbi sem sicer magister kineziologije in učitelj AEQ metode 1. stopnje, po duši pa gibalec in raziskovalec življenja. Večni učenec življenja, a svoje poslanstvo čutim v poučevanju drugih.

Nekdaj nogometaš, kasneje trener mladih nogometašev, kondicijski trener profesionalnih športnikov ter osebni trener profesionalnih in rekreativnih športnikov.

Vse bolj pa kot svoje področje delovanja čutim raziskovanje in poučevanje celostnega in zavestnega gibanja, moči dihanja, terapevtsko delo in preplet gibanja z duhovnostjo, osebno rastjo.