VADBA UMIRJANJA, SPROŠČENOSTI IN ODPRAVLJANJA BOLEČIN z AEQ® metodo

Učitelj

Nace Janežič

Tip dogodka

Vadba

Kategorija

AEQ

…ki bo še posebej zanimiva za vse, ki čutite, da ste izgubili stik s svojim telesom, ste pretirano napeti in zakrčeni ali vas mučijo kronične bolečine.
 
Pretirano hitenje in tempo življenja, boleče pretekle izkušnje, preobremenjenost in pogost stres skupaj z nepredelano čustveno kramo ustvarjajo stalno povišano mišično napetost.
 
Ta se kaže skozi občutek zategnjenosti, napetosti, bolečin, slabšega gibanja, nemira in težave s spanjem, zdravjem in splošnim počutjem.
 
Saj veste – TISTO, KO GREŠ NA PREGLED K ZDRAVNIKU, PA NI NIČ NAROBE S TABO, HKRATI PA SE POČUTIŠ NAROBE.
 
AEQ vadba je usmerjena v zmanjševanje te kronične mišične napetosti, pomirja in uravnoveša delovanje živčnega sistema, nam omogoča biti bolj sproščeni, bolj v stiku s svojim telesom in občutki, izboljševati dihanje in s tem višati raven energije, ki jo imamo na voljo, boljše poznati sebe, svoje delovanje in vzorce ter jih tudi spreminjati v bolj primerne.
 
Ne gre za klasično vadbo krepitve in raztezanja, ampak za aktivno zmanjševanje mišičnih zakrčenosti in napetosti, sploh tistih podzavestnih in kroničnih, ki najbolj močno vplivajo na naše počutje.
 
Gre za poglobljeno izboljševanje “uporabniške izkušnje” vašega telesa; tega, kako se vi počutite znotraj samih sebe.
 
Gre za učenje, kako živeti boljše, biti boljše, se počutiti boljše.
 
VADBA JE ŠE POSEBEJ PRIMERNA ZA VSE, KI:
– ste poskusili že z mnogimi terapijami in pristopi brez trajnega izboljšanja,
– se morate redno “servisirat” na masažah, manualnih terapijah in obravnavah,
– čutite “posledice let” na svojem telesu,
– ste preobremenjeni, izčrpani in pod preveliko stresa,
– so vam druge vadbe preveč intenzivne, naporne ali usmerjene preveč v vaje za moč.
 
Potekala bo vsak torek med 18.30 in 20.00 z začetkom 13. februarja.
 
Možno je prisostvovati v živo (Mozirje) ali preko spleta (Zoom).
V primeru odsotnosti ste upravičeni do posnetka vodenja vaje tistega dne, da nadoknadite zamujeno.
 
  1. Prvi del vadbe bo usmerjen v pogovor, učenje teorije in razumevanja, odgovore na vprašanja, deljenje in analizo izkušenj ter konkretnih situacij in težav s katerimi se soočate.
  2. Drugi del pa bo praktičen in usmerjen v učenje AEQ vaj in AEQ dihanja. Te so nežna, naravna in lahkotna somatska gibanja, ki večinoma potekajo leže in so usmerjene v izboljševanje čutenja telesa in izboljševanje nadzora nad vzorci gibanja, usklajenim delom mišic in sposobnostjo sprostitve podzavestne mišične napetosti.

Glavni namen AEQ vaj in učenja je odpravljanje kroničnih bolečin, stanj in težav tam, kjer so drugi pristopi (masaže, manualne terapije, fizioterapije, kineziološka vadba) neučinkoviti ali niso dali trajnih rezultatov. Temelji namreč na povečevanju sposobnosti sproščanja mišic, ki se skozi leta izgubi, zaradi česar so mišice podzavestno vedno bolj in dalj časa napete; to pojasni, zakaj krepitev skozi klasične pristope vadbe dolgoročno ne odpravi kroničnih bolečin in stanj.

Več o AEQ metodi si lahko preberete tukaj:
 
Cena mesečnega obiska je 60€ oziroma 150€ v enkratnem znesku za 3-mesečni cikel (do konca avgusta).
 
Enaka cena velja za obiske v živo ali preko spleta, saj je slednji način preverjeno enako kakovosten in učinkovit.

IZKUŠNJE UDELEŽENCEV

Na vadbo se lahko prijavite z izpolnitvijo spodnjega obrazca

Informacije

Nace Janežič

kineziolog, učitelj AEQ metode® 2. stopnje in AEQ dihanja® 1. stopnje. Večni raziskovalec in učenec življenja, a svoje poslanstvo čutim v poučevanju drugih. Žene me želja po rasti in razvoju, po iskanju boljših rešitev in vodenju z lastnim zgledom. Prisegam na pomembnost lastne izkušnje, zato ne širim nečesa, kar nisem izkusil tudi sam, pri tem pa mi je pomembno, da pride človek do lastnih občutij in spoznanj, kaj zanj deluje in kaj ne.

Zagotovi si svoje mesto in se prijavi