Dihanje, kot se šika

Učitelj

Nace Janežič

Tip dogodka

Delavnica

Kategorija

Diham

Delavnica za izboljševanje dihanja z delom na telesu in čustvih.

NAUČITE SE SPET DIHATI LAHKOTNO IN POLNO IN:

Sam zelo dobro vem, kako nam kronične težave z dihanjem kratijo kakovost in svobodo v življenju.

Celo svoje otroštvo in mladostništvo sem trpel za astmo in kroničnim vnetjem dihal, stalno zamašenim nosom, pomanjkanjem energije, smrčanjem in pogostimi obolenji, vnetji…

Danes dobro vem, da je bilo to moje vrtenje v začaranem krogu posledica globoko potlačenih čustev, kar je povzročalo veliko napetost in zakrčenost telesa in omejevalo moje dihanje. S tem sem samega sebe načrtno (seveda podzavestno) spravljal v občutek nemoči in stiske – prav takšne, kot sem jo doživljal tudi kot otrok.

Gre za učenje, ki lahko spremeni vas in vaše življenje na najglobljih in najbolj temeljnih ravneh.

NA DELAVNICI SE BOSTE NAUČILI DIHATI BOLJ SPROŠČENO IN LAHKOTNO, USTVARITI VEČ ENERGIJE IN ODPRAVLJATI VZROKE ZA NASTANEK TEŽAV

Ti najpogosteje ležijo v potlačenih čustvih in nizki čustveni zrelosti.

Samo čustveno zrel človek si lahko dovoli biti sproščen in dihati polno, učinkovito, saj se ne boji lastnih občutkov, moči in odgovornosti, ki jo nosi.

A POZOR! – to ni še en pristop, ki vas uči zgolj spreminjati svoje mišljenje in dosegati čudežne spremembe v kratkem času. In tudi ni pristop, ki samo zdravi posledice oziroma simptome.

Bodimo iskreni – tukaj gre za trdo delo, poglabljanje globoko vase, v svoje vzorce delovanja, mišljenja in čustvovanja, za soočanje s svojo preteklostjo, ranami in sencami. Za odpravljanje vzrokov.

In delavnica je najboljši začetek te poti, konkreten premik naprej od sedanjega stanja in pokazatelj, da lahko in zmorete delovati in živeti drugače, biti drugače in se počutiti drugače.

AEQ DIHANJE POSTOPNO OMOGOČA VSE VEČJO SPROŠČENOST, BOLJŠE ZAZNAVANJE IN VIŠANJE ČUSTVENE ZRELOSTI, KAR NAM OMOGOČI BOLJŠE REŠEVATI SVOJE TEŽAVE

Odzivi udeležencev

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD DELAVNICE?

 • Spoznali boste, da ni potrebno trpeti celo življenje ali biti odvisni od zdravil, da se dobro počutite.
 • Začeli bolje razumevat svoj odnos z okoljem – kaj vas omejuje in stiska, da težko dihate in kako to spreminjati.
 • Začeli prepoznavat svoje podzavestne vzorce, ki vas držijo ujete v tem stanju.
 • Spoznali boste pristop, s katerim lahko te vzorce spreminjate in s tem trajno uredite (odpravite) težave z dihanjem in zaživite bolj svobodno.
 • Spoznali manjkajoči člen v razumevanju pojava dihalnih težav in njihovega urejanja.
 • Se začeli počutiti bolj samozavestni glede svojega počutja in zdravja.
 • Začutili moč in pot, da niste nemočna žrtev, ampak lahko aktivno vplivate na svoje zdravje in okoliščine.
 • Se naučili boljše reševati svoje težave skozi razumevanje globljih vzrokov zanje.
 • Naučili se boste izvajati AEQ dihalne vaje za manjšanje napetosti v telesu in povečevanje zaznavanja in čutenja.
 • Naučili se boste izvajati AEQ dihalni protokol za več življenjske energije, ki omogoča postopno višanje učinkovitosti dihanja in spodbuja lahkotno dihanje.

AEQ pristop, ki se ga boste učili na delavnici, nam skozi nežne AEQ gibalne in dihalne vaje omogoča postopno zmanjševanje napetosti v telesu in živčnem sistemu. To pa povzroči, da na površje pridejo potlačeni občutki in čustva, ki so pogosto vzrok težav in s katerimi se imamo posledično možnost soočiti in jih predelati.

JE DELAVNICA PRAVA ZA VAS? KORISTILA VAM BO, ČE VAS MUČIJO:

POTEK DELAVNICE

Delavnica bo potekala 19. novembra od 9.00 do cca. 12.00 v Centru Sozvočje v Mozirju (točen naslov prejmete po prijavi).

Bo praktične in teoretične narave.

Gre za manjšo skupino udeležencev (do 6), za zagotavljanje dovolj osebnega stika in intimne klime, kar spodbuja učenje in odpiranje globljih spoznanj, s čimer je tudi učinek na posameznika veliko večji.

Po delavnici prejmete vso pripadajoče gradivo.

Informacije

Nace Janežič

kineziolog, učitelj AEQ metode® 2. stopnje in AEQ dihanja® 1. stopnje. Večni raziskovalec in učenec življenja, a svoje poslanstvo čutim v poučevanju drugih. Žene me želja po rasti in razvoju, po iskanju boljših rešitev in vodenju z lastnim zgledom. Prisegam na pomembnost lastne izkušnje, zato ne širim nečesa, kar nisem izkusil tudi sam, pri tem pa mi je pomembno, da pride človek do lastnih občutij in spoznanj, kaj zanj deluje in kaj ne.

Zagotovi si svoje mesto in se prijavi

  V kolikor želite opraviti plačilo z bančnim nakazilom ali gotovino na delavnici, mi prosim pišite na hej@svoboda-gibanja.si ali uporabite kontaktni obrazec.