Zadihajte s polnimi pljuči

Učitelj

Nace Janežič

Tip dogodka

Delavnica

Kategorija

Diham

Velika večina ljudi sodobnega sveta danes diha prehitro, plitko in preveč. Naše dihanje je takšno, kot naš način življenja – preveč brezglavo divjamo, kopičimo in hlastamo po vedno več in se ne znamo ustaviti ter odpočiti.

Poleg tega se na neprestani stres odzovemo z zakrčenjem in napetostjo mišic, ki jih sčasoma niti ne znamo več učinkovito sprostiti. To dodatno otežuje normalno dihanje in prispeva k pomanjkanju energije, pojavu kroničnih težav in raznih bolezenskih stanj.

Nepravilno dihanje namreč med drugim povzroča

astmo, smrčanje, spalno apnejo, nespečnost, utrujenost, izgorelost, bolečine v hrbtenici, vratu, ramenih, glavobole, migrene, slabo kondicijo in zadihanost, težave s prebavo in presnovo, vnetne procese, kronične bolečine in bolezni.

Kako spremeniti vse to se lahko naučiš preko opazovanja in spreminjanja lastnega dihanja. Nauči se dihati globoko, sproščeno in umirjeno in te kakovosti vedênja bo lažje prenesti tudi v svoj vsakdan.

Kaj bomo počeli na delavnici

Na spletni delavnici AEQ dihanja se bomo spoznali z osnovno filozofijo učinkovitega in pravilnega dihanja, kot ga razume AEQ metoda.

  • Spoznali bomo teoretično podlago in razumevanje AEQ metode.
  • Naučili se bomo 2 AEQ dihalni vaji, s katerima povečaš učinkovitost in lahkotnost dihanja ter se naučiš, kako dihati trodelno, umirjeno, skozi nos in z nežnim gibanjem telesa.

Z dihalnim protokolom, se naučiš kako načrtno skozi dihanje umiriti živčni sistem, telo in um ter povečevali učinkovitost dihanja skozi dviganje tolerance na Co2 v pljučih in krvi, kar izboljša izkoristek kisika v telesu – to pa pomeni več dostopa do življenjske energije.

Po delavnici prejmeš tudi vso potrebno gradivo za samostojno nadaljevanje vadbe.

Odzivi udeležencev

Informacije

Nace Janežič

magister kineziologije, učitelj AEQ metode® 1. stopnje in AEQ dihanja® 1. stopnje. Po duši sem gibalec in raziskovalec življenja. Večni učenec življenja, a svoje poslanstvo čutim v poučevanju drugih. Žene me želja po odkrivanju drugačnih znanj in pristopov, po iskanju boljših rešitev in vodenju z lastnim zgledom. Prisegam na pomembnost lastne izkušnje, zato ne širim nečesa, kar nisem izkusil tudi sam, pri tem pa mi je pomembno, da pride človek do lastnih občutij in spoznanj, kaj zanj deluje in kaj ne.

Zagotovi si svoje mesto in se prijavi

    Na voljo je še 15 prostih mest.

    V kolikor želite opraviti plačilo z bančnim nakazilom ali gotovino na delavnici, mi prosim pišite na hej@svoboda-gibanja.si ali uporabite kontaktni obrazec.