AEQ® spletni program UREJANJE TELESA – UREJANJE ŽIVLJENJA

Učitelj

Nace Janežič

Tip dogodka

Program

Kategorija

AEQ

⚠️Vabljeni na brezplačno uvodno in predstavitveno predavanje programa v četrtek 23. marca ob 19.00 prek Zooma.⚠️

Prijavite se lahko TUKAJ.

AEQ METODA® ODPRAVLJA KRONIČNE BOLEČINE IN TEŽAVE

Bolečine v telesu (hrbet, ramena, kolena, kolki…), težave dihalnega sistema, izčrpanosti in pomanjkanje energije, kronična vnetja in obolenja, pogosti glavoboli… Vse to so stanja, ki so telesni odraz načina, na katerega živimo.

Kažejo na pomanjkanje časa, ki ga posvečamo sebi, na prevelike obremenitve v okolju, neurejene odnose in prevelike napetosti v telesu.

AEQ metoda® (več o metodi) uči, kako okolje, v katerem živimo, vpliva na naše telo in zakaj se soočamo z ravno takšnimi težavami. K urejanju težav pristopa z razumevanjem in proučevanjem fizikalnih zakonov, predvsem pritiskov. Povečan zunanji pritisk v obliki kroničnega stresa in obremenitev bo namreč povečal notranji pritisk, da pod težo ne bi klonili.

Ta pritisk ustvarimo s povečanjem mišične napetosti in togosti telesa. To je kratkoročno potrebno in koristno, kadar pa postane takšno stanje dolgotrajno in kronično, se ga sčasoma ne zavedamo več in ga dojemamo kot nekaj normalnega. Kar pa seveda ni. To se s časom vedno bolj kaže v pojavu kroničnih težav, bolečin, prekomerne utrujenosti in nezmožnosti delovati učinkovito.

NA PROGRAMU SE BOSTE NAUČILI:

 1. Z izvajanjem AEQ vaj® (več v posnetku) znova prepoznavati in na lastni koži izkušati, da ste ujeti v to neprimerno in neprijetno stanje.
 2. Se z lastnim stanjem vedno bolj soočati.
 3. Postopoma spreminjati svoje notranje pritiske in jih uporabljati za urejanje zunanjih pritiskov.
 4. Zmanjšati možnost notranjih vnetij, razvoja bolezni in bolečin.
 5. Povečati sposobnost urejanja zunanjih izzivov, kar povečuje samozavest in mirnost (in še dodatno zmanjša notranje napetosti).

Telo v takšnem okolju veliko lažje ustvari harmonijo, ostaja zdravo, se primerno regenerira, počiva in polni z energijo.

TEŽAVE LAHKO REŠIMO SAMO S SPREMEMBO PRISTOPA

Da bi izboljšali delovanje telesa in začeli urejati kronične težave je nujno, da si vzamemo čas, ki nam ga je vedno primanjkovalo. Samo na ta način bomo lahko urejanju težav posvetili dovolj pozornosti in dovolj učinkovito spreminjali svoje delovanje.

Težav ne moremo odpraviti z enakim pristopom, s katerim smo jih ustvarili.

Glavni namen programa je tako, da 4 tedne aktivno posvetite sebi, svojim težavam in učenju drugačnega pristopa skozi spremembo vzorcev gibanja, dihanja, mišljenja in čutenja samih sebe.

PROGRAM VAM BO POMAGAL PRI NASLEDNJIH TEŽAVAH:

 • kronične bolečine v sklepih in mišicah,
 • izčrpanost, preobremenjenost in izgorelost,
 • astmo, bronhitis, pogosta vnetja,
 • smrčanje,
 • spalno apnejo,
 • občutek zakrčenosti in togosti,
 • pomanjkanje energije,
 • posledice covida,
 • pretirano nesproščenost in strah,
 • boleče menstruacije,
 • glavobole, migrene,
 • težave s prebavo, hemoroide, bolečine v trebuhu,
 • težave z dihanjem, pogosto zamašen nos,
 • pogoste mišične krče,
 • težave s koncentracijo
 • neprimerne odzive do sebe in okolice…

GLAVNI CILJI PROGRAMA UREJANJE TELESA - UREJANJE ŽIVLJENJA

Na spletnem programu se boste v varnem okolju učili:

 1. zmanjševati čutilno amnezijo, ki preprečuje, da bi vsakdanjo kronično napetost telesa občutili in ustvarja iluzijo, da smo dobro, čeprav nam posledice (bolečine, težave z gibanjem, bolezenska stanja…) kažejo, da nismo.

 2. Zavestno spet vplivati na sprostitev prekomerne mišične napetosti, s čimer boste postopoma postajali vedno bolj sproščeni in umirjeni.

 3. Sproščati dihalne mišice, da boste lahko spet dihali sproščeno, polno in lahkotno ter s tem ustvarjali več življenjske energije za spremembe v življenju.

 4. Skozi razlago in pogovor pa boste začeli spoznavati, od kod izvirata vaša nesproščenost in povišana napetost, ki ustvarjata kopico telesnih problemov in kako ju učinkovito zmanjševati.

Z UDELEŽBO NA PROGRAMU DOBITE:

16 srečanj po 45 minut, v katerih bomo 30 minut posvetili vadbi AEQ gibanja in AEQ dihanja in 15 minut odgovorom na vaša vprašanja, pogovoru in deljenjem izkušenj.

Dostop do posnetka vaje za enkratno uporabo v primeru odsotnosti + možnost ponovnega poslušanja uvodnega predavanja.

 

Vso potrebno gradivo za samostojno vadbo.

Mojo podporo in razpoložljivost v času trajanja programa.

Odzivi udeležencev

POTEK PROGRAMA

Začetek programa je 23. marca 2023 ob 19.00 z brezplačnim 60-minutnim uvodnim predavanjem (za prijavo zgolj na predavanje kliknite TUKAJ), nato pa nadaljujemo v nedeljo 26. marca in se dobivamo 4 tedne (do 20. aprila).

Program bo potekal 4-krat tedensko, ob nedeljah, ponedeljkih, četrtkih in petkih od 20:00 do 20:45 v živo preko spletne aplikacije ZOOM.

AEQ vaje® so nežna, prijetna in naravna gibanja, ki v večini potekajo leže in zelo umirjeno. Njihov glavni namen je povečevanje zavedanja, kaj se v telesu dogaja in kako na to dogajanje boljše zavestno vplivati. Primerne so za vsakogar, saj ne zahtevajo posebnih znanj ali predhodnih sposobnosti. 

V primeru, da po 4-ih srečanjih ugotovite, da program ni primeren za vas, vam celotno prijavnino brez dodatnih vprašanj vrnem.

Zakaj je AEQ metoda®  prava izbira pri kroničnih bolečinah in stanjih?​

Vpliv AEQ metode na zmanjšanje kroničnih bolečinskih in drugih stanj je znanstveno podprt in dokumentiran. Več o tem preberite TUKAJ.

Pri AEQ metodi dosegamo spremembo telesnega stanja na način, da zavestno vplivamo na spremembo signalov, ki jih možgani pošiljajo mišicam (naj bodo napete ali sproščene). Na ta način aktivno, učinkovito in dejansko vplivamo na spremembo mišičnih napetosti, med tem ko druge pogoste metode (manualne, masaže, raztezanje, valčkanje…) na to spremembo ne vplivajo. Povedano drugače – po raztezanju ali masaži se spremeni v veliki večini naše dojemanje napetosti in bolečine, saj vplivamo na mišične in tetivne receptorje, medtem ko mišična napetost v veliki meri ostane precej podobna, saj se dejanski ukaz iz možganov ni spremenil.

Ko se učimo dosegati to spremembo redno in vztrajno, se sčasoma začne iz zavestnega delovanja premikati v podzavestno – torej postaja večja sproščenost naše naravno in avtomatsko stanje. Takrat se tudi kronične težave začnejo spreminjati v kronično dobro počutje.

Način, na katerega dihamo in povečane napetosti ter pojav kroničnih bolečine so neposredno povezani. Ena izmed glavnih posledic povečane napetosti telesa je neučinkovito in nepravilno dihanje.

Tako dihamo omejeno in zakrčeno, kar zmanjša produkcijo življenjske energije in povzroča kup tveganj za razvoj bolezni in slabega počutja. Z AEQ dihanjem se učimo ponovno sprostiti kronično napete dihalne mišice in omogočiti trebušni preponi prosto premikanje, kar ima blagodejen učinek na zdravje, boljše počutje in sposobnost urejanja sebe in življenja.

Z učenjem AEQ metode in izvajanjem AEQ vaj se začnemo tudi boljše zavedati, kaj je tisto v našem življenju, kar nam povzroča največ stresa, obremenitev in pritiska. Kot se učimo v vajah spreminjati svoje gibanje in dihanje, se potem tega učimo tudi v vsakdanjem življenju – zavestno spreminjati svoje vedenje, življenjski slog in okolje, v katerem živimo.

Tako postopoma spreminjamo svoje življenje, da bi

 1. zmanjšali obremenitve in stres in
 2. hkrati postajali boljši v tem, kako s tem stresom upravljamo.

Z AEQ metodo torej vplivamo tako na telesni aspekt problema (odpravljanje zakrčenosti), kot tudi na povzročitelje problema (zmanjševanje stresa, urejanje odnosov, sprememba vedenja in življenjskega sloga).

Informacije

Nace Janežič

magister kineziologije, učitelj AEQ metode® 1. stopnje in AEQ dihanja® 1. stopnje. Po duši sem gibalec in raziskovalec življenja. Večni učenec življenja, a svoje poslanstvo čutim v poučevanju drugih. Žene me želja po odkrivanju drugačnih znanj in pristopov, po iskanju boljših rešitev in vodenju z lastnim zgledom. Prisegam na pomembnost lastne izkušnje, zato ne širim nečesa, kar nisem izkusil tudi sam, pri tem pa mi je pomembno, da pride človek do lastnih občutij in spoznanj, kaj zanj deluje in kaj ne.

Zagotovi si svoje mesto in se prijavi

  Na voljo je še 14 prostih mest.

  V kolikor želite opraviti plačilo z bančnim nakazilom mi prosim pišite na hej@svoboda-gibanja.si ali uporabite kontaktni obrazec.