2-tedenski AEQ program

Učitelj

Nace Janežič

Tip dogodka

Delavnica, Program

Kategorija

AEQ

2-tedenski AEQ program

Nihče ni rad pod velikim pritiskom in naše telo se nanj odzove s povišano napetostjo mišic na zunanji strani telesa.

Takšen odziv je normalen in potreben in mišice bi se naj po koncu stresa sprostile, umirile.

A prehiter tempo, prezahtevno življenje, preveliki pritiski in bremena, potlačena čustva, neurejeni odnosi… vse to povzroči, da se mišice nikoli zares ne sprostijo, ampak ostanejo napete kronično.

Ta napetost se začne nalagati in ostanemo “zataknjeni” v stresnem odzivu boja ali bega.

Povedano po domače – tudi ko se želimo ustaviti, sprostiti in umiriti, se ne znamo in zmoremo več.

POGOSTE POSLEDICE TEGA SO, da telo začne boleti, hrbet je prenapet, tišči nas v trebuhu, boli nas glava, čutimo pomanjkanje energije, smo zmedeni, počutimo se anksiozno, napeto, v stiski, nevredni in premalo…

... IN TAKO BO, VSE DOKLER SE NE NAUČIMO STRESNEGA ODZIVA SPET IZKLJUČITI.

Kar pa se ne bo zgodilo kar samo od sebe, sčasoma. Za to bomo morali nekaj narediti, spremeniti in se naučiti delovati drugače.

AEQ VAJE NAM OMOGOČAJO RAVNO TO!

Med izvajanjem AEQ gibanj in dihanja se učimo:

  1. odzive telesa (napetost) sploh opaziti, začutiti, jih prepoznavati
  2. nanje zavestno vplivati in jih izključevati
  3. vse bolj prepoznavati, kaj nam jih budi in kaj bi bilo potrebno spremeniti, da bi se manjkrat počutili pod pritiskom

NAMEN PROGRAMA JE, DA SE NAUČITE V PRAKSI ZMANJŠEVATI POSLEDICE KRONIČNEGA STRESA IN HKRATI ZAČNETE UREJATI SVOJE ŽIVLJENJE TAKO, DA BO STRESA RAVNO PRAV IN NE PREVEČ

ZAKAJ? DA BI LAHKO SPET UZRLI ŽIVLJENJE KOT NEKAJ LEPEGA, BOLJ LAHKOTNEGA IN SPROŠČENEGA!

KAKO IZGLEDA 2-TEDENSKI AEQ PROGRAM?

6 srečanj med 20. majem in 3. junijem.
 
Dobivali se bomo ob ponedeljkih, sredah in petkih med 19.30 in 20.30 preko Zooma. Srečanja bodo sestavljena iz praktičnega dela (vodenje in učenje AEQ vaje in AEQ dihanja) ter časa za odgovore na vprašanja, razlago, teorijo.
 
URNIK ZOOM SREČANJ:
ponedeljek 20. 5.
sreda 22. 5.
petek 24. 5.
ponedeljek 27. 5.
sreda 29. 5.
ponedeljek 3. 6.
 
Poudarek bo na učenju, kako zmanjšati ujetost telesa in živčnega sistema v stalnem stresnem oziroma preživetvenem odzivu boja ali bega. Oziroma povedano drugače – kako se sprostiti in končno malo zadihati.
 
V primeru odsotnosti ste upravičeni do posnetka vodenja vaje za enkraten ogled.
Program predstavlja celoto, skozi katero boste prišli na račun tako “novinci” v AEQ svetu kot tudi tisti, ki se s pristopom že poznate in bi želeli razumevanje ter izkustvo še poglobiti..
CENA?
150€ na osebo.

KAJ PRIČAKOVATI?

AEQ vaje omogočajo zelo učinkovito povečati sproščenost telesa in sposobnost čutenja v relativno kratkem času, kar lahko vpliva na precejšnje premike v našem zavedanju trenutnega lastnega stanja.

To nam v kombinaciji z razlago AEQ učitelja in odgovori na vprašanja pomaga sestavljati sliko, kako vplivajo naš življenjski slog, odnosi in preteklost na to, da smo tukaj, kjer smo in imamo težave, ki jih imamo.

Skozi vaje se prav tako učimo spreminjati vzorce svojega vedenja in na ta način lažje in bolj učinkovito zmoremo napravimo spremembo tam, kjer je to najbolj potrebno ali nam do sedaj ni uspelo.

Življenje namreč ni samo trpljenje, pritisk in muka, ampak je lahko tudi lepo, lahkotno, spontano in sproščeno.
A si moramo za to prizadevati!

PRIJAVA

Informacije

Nace Janežič

kineziolog, učitelj AEQ metode® 2. stopnje in AEQ dihanja® 1. stopnje. Večni raziskovalec in učenec življenja, a svoje poslanstvo čutim v poučevanju drugih. Žene me želja po rasti in razvoju, po iskanju boljših rešitev in vodenju z lastnim zgledom. Prisegam na pomembnost lastne izkušnje, zato ne širim nečesa, kar nisem izkusil tudi sam, pri tem pa mi je pomembno, da pride človek do lastnih občutij in spoznanj, kaj zanj deluje in kaj ne.

Zagotovi si svoje mesto in se prijavi